Transformatie van oud-warenhuis naar duurzaam bedrijfsgebouw

We hebben weer een toffe bouwfotografie klus in de wacht gesleept en daar zijn we maar al te trots op. Studio Hoge Heren mag, in opdracht van Schroders Capital Real Estate (voorheen CAIRN) en vastgoedontwikkelaar NEOO het project ‘AIR offices’ in Rotterdam vastleggen met foto en video. Ook zorgen we de komende periode voor het grafisch ontwerp en plaatsing van de social media communicatie rondom dit project. De duur van deze opdracht is 1,5 jaar.

Wat is AIR?

AIR is de transformatie van het voormalig V&D pand (later Hudson’s Bay) op het beursplein in Rotterdam. Een plek dat geschiedenis schrijft. Een pand waarin vele Rotterdammers ooit een voetstap hebben gezet. AIR is een multifunctioneel gebouw waar daglicht altijd dichtbij is en het contact met de buitenwereld nooit ver weg. Een plek waar ruimtelijkheid, functionaliteit, gezondheid en innovatie samenkomen. Met de nieuwste (klimaat) technologie en slimme innovaties wordt gezorgd voor een optimaal gezonde omgeving. Binnen word je straks verwelkomd in een zee van licht en ruimte; een indrukwekkende entree met een directe verbinding naar het centrale atrium op de 1e verdieping. Dit atrium vormt het kloppend hart van AIR waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, koffiedrinken, een moment van rust vinden en inspiratie opdoen. Rondom het atrium bevinden zich ruime vloeroppervlaktes voor kantoren. Daarboven, op het dak, vind je het best bewaarde geheim van Rotterdam: het exclusieve AIR Skyline paviljoen met terras en spectaculair uitzicht over de binnenstad.

Foto, video en socials onder één dak

Dit project is voor ons in oktober 2021 al gestart met het vastleggen van het zogeheten ‘Start Bouw’ event; een sfeervolle bijeenkomst waarbij het officiële startschot voor de sloop (en wederopbouw) van het pand werd gegeven. Bij AIR spreken ze graag van ‘oogsten’ in plaats van ‘slopen’. Dit vanwege de bijzondere duurzaamheidsdoelstellingen die voor dit project zijn geformuleerd. Stukje voor stukje wordt het oude pand ontrafeld. Bouwmaterialen die hiervan loskomen worden verzameld en bewaard voor toekomstig gebruik binnen dit of een ander bouwproject. Dit is een fenomeen dat we in de bouwwereld wel vaker tegen zullen gaan komen.

In de komende maanden zullen er zowel binnen als buiten veel veranderingen waargenomen worden. Fotograaf Fred Smulders van Studio Hoge Heren zal regelmatig, bewapend met stalen neuzen, veiligheidshes en bouwhelm, te vinden zijn op het project om hiervan een mooie serie bouwfotografie te maken. Op die manier houden we alle betrokkenen bij het project op de hoogte en hopen we, net als bij De Zalmhaven het geval is, straks van mensen te horen dat ze zich ‘bij de bouw’ betrokken voelden.

Foto’s uit deze serie kun je onder meer terugvinden op de website van AIR, op het Instagram account van het project, op LinkedIn en uiteraard binnenkort ook op onze eigen bouwfotografie pagina.

Het team van SHH Productions, de videoproductie en formats tak van Studio Hoge Heren, zal zich hoofdzakelijk bezighouden met de vervaardiging van een serie Brand Movies. Daarmee plaatsen we AIR Offices top of mind bij ondernemers en investeerders. Ook zorgt dit team voor het opmaken en plaatsen van de berichten die via diverse social media platformen naar buiten zullen gaan. Op deze manier bieden wij een one-stop shop voor de opdrachtgever en voorkomt zij hiermee dat (beeld)materiaal van hand tot hand gaat.

Kortom, er hangt wat moois in de lucht de komende tijd….AIR Offices.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over het onderwerp in dit nieuwsbericht of weten wat wij voor jou op het gebied van bouwfotografie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons. Bel direct met de fotograaf op telefoonnummer 06-15487866 of vul het contactformulier in.