Studio Hoge Heren test de X1D van Hasselblad

Fabrikant Hasselblad heeft een nieuw speeltje en dan zijn wij er natuurlijk als de kippen bij om die te testen. De Hasselblad X1D is de jongste telg in de familie van middenformaat camera’s. Hij weegt minder dan de helft dan de conventionele middenformaat camera’s. Fotostudio Studio Hoge Heren heeft hiervan al sinds jaar en dag verschillende modellen in gebruik. Deze Hasselblad X1D heeft geen spiegels meer in de body en is daarmee een ware ‘game changer’ in de wereld van professionele fotografie. Een typisch prachtig Hasselblad design en zijn ergonomische vormgeving maken dit (op papier) een heerlijke camera om mee te werken. En dat gaan wij uiteraard graag even beproeven.

Onze eerste indruk van Hasselblad X1D

De eerste foto’s zijn reeds geschoten met de X1D en het resultaat is indrukwekkend. Haarscherpe foto’s, een fijne interface (touch screen) op de achterkant van de body en meer bewegingsvrijheid voor het maken van de ‘snellere’ kiekjes in vergelijk tot onze overige fotocamera’s. We sluiten daarom niet uit dat de Hasselblad X1D toegevoegd wordt aan onze set fotocamera’s. Voor het maken van sfeerfoto’s bij bijvoorbeeld een bruidsreportage lijkt dit een zeer geschikte tool.

Meer weten over de Hasselblad X1D?

Wil jij meer weten over de features van deze camera? Kijk dan even op de website van Hasselblad. Ben jij benieuwd naar onze ervaringen met de X1D? Stel gerust een vraag aan onze fotograferen via onze contactpagina.