Onderwaterfotografie voor sportieve campagne van Humanitas

In opdracht van Humanitas mochten wij een toffe serie onderwaterfotografie opnames maken. De foto’s uit deze serie zullen gebruikt worden voor een campagne waarmee kinderen uit Rotterdam-Zuid geënthousiasmeerd worden om te gaan zwemmen.

Op zaterdag 3 november was Zwemcentrum Rotterdam het decor voor deze opnames. Het wedstrijdbad van het moderne en compleet gerenoveerde zwembad aan het Annie M.G. Smidtplein in Rotterdam-Zuid was voor de gelegenheid totaal leeg geveegd en exclusief beschikbaar gemaakt voor deze bijzondere onderwaterfotografie shoot. Een aantal kinderen uit de wijk en personeel van het zwembad werden ingezet voor deze shoot. Voor de kids was er meer één belangrijke taak bij deze onderwaterfotografie shoot en dat was het maken van he perfecte bommetje. Dat was uiteraard niet een hele vervelende opgave voor ze.

Voor deze serie is gebruik gemaakt van onze Hasselblad H6D-100c camera en Nauticam onderwaterbehuizing. Onze fotograaf Fred Smulders ging met volledige duikuitrusting onder water en bepaalde met de Art Director van de campagne de gewenste poses. Bij onderwaterfotografie spelen afstanden en timing een belangrijke rol. Communieren met de modellen is een stuk lastiger dan op het vaste land. Oefening baart kunst.

Meer weten over onderwaterfotografie van Studio Hoge Heren? Kijk dan naar voorbeelden op onze speciale pagina. Van deze shoot maakten wij een een korte backstage video. Bekijk hem hieronder.

Billboards met onze foto's

Meer informatie

Wil jij meer informatie over het onderwerp in dit nieuwsbericht of weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons. Bel direct met de fotograaf op telefoonnummer 06-15487866 of vul het contactformulier in.