Tips bruidsreportage

Studio Hoge Heren mag voor jullie een schitterende bruidsreportage maken. Een goede voorbereiding is het halve werk en omdat trouwen voor de meesten geen dagelijkse bezigheid is, zijn hints, tips en adviezen van jullie ervaren bruidsfotograaf natuurlijk van harte welkom.

Tip #1 | Neem de tijd

Wij adviseren onze klanten 2 tot 3 uur te reserveren in het programma voor het maken van een uitgebreide bruidsreportage op enkele locatie(s), exclusief de reistijd van en naar deze locatie(s). Gun jullie hiervoor de tijd want ‘haast’ is vaak terug te zien in het eindresultaat. Neem iets te eten en te drinken mee; de dag is vaak nog lang en er wordt nog veel van jullie verwacht. Laat wat ruimte in de planning voor eventuele uitloop als gevolg van onverwachte maar alledaagse zaken als files en wegversperringen. Plan zaken niet te strak op elkaar. Hierdoor kunnen jullie maximaal genieten van deze kostbare dag.

Tip #2 | Heb een slecht weer alternatief

Denk ruim van te voren na over alternatieve binnen locatie(s) voor het maken van de fotoreportage en bespreek deze tijdig met jullie fotograaf zodat, in het onverhoopte geval het weer te wensen overlaat, er geen kostbare tijd verloren gaat aan het ter plaatse moeten verzinnen van een alternatief. Controleer van te voren of er op jullie alternatieve locatie(s) beperkingen gelden t.a.v. toegang, fotograferen, video filmen, gebruik van flits-apparatuur enzovoort. Laat je bij slecht weer niet uit het veld slaan en vertrouw op onze creativiteit. De opnamestudio van Studio Hoge Heren kan tevens een mooi alternatief zijn.

Tip #3 | Opgeruimd staat netjes

Zorg er voor dat de locatie waar de bruid wordt opgemaakt en zich aankleedt er verzorgd en opgeruimd uitziet. Stapels wasgoed, vuile vaat, uitgedroogde bloemen op tafel? Het wordt er niet mooier op. Een opgeruimde omgeving oogt vele malen mooier op foto en video en maakt het net een beetje chiquer. Vraag of de visagiste en kapster netjes te werk gaat. Het komt helaas vaak voor dat het gehele assortiment make-up en instrumenten breed wordt uitgestald en ook dit geeft een rommelig beeld wat we in de nabewerking niet kunnen corrigeren. Wij raden te veel en vooral te dikke make-up af; mensen zijn het mooist als ze puur blijven (al is dat uiteraard een kwestie van smaak). Vraag de visagiste een beetje van het gebruikte poeder mee te geven voor tijdens de bruidsreportage, mocht dit nodig zijn. Helpt een ouder, vriend of vriendin bij het aankleden van bruid of gom? Zorg dat zij reeds aangekleed en verzorgd zijn voordat we aan de slag gaan. Er staat niets zo raar als een prachtige frisse bruid in een schitterende jurk met daarbij een assistent in joggingbroek of ongekamd kapsel. Bij de bruidegom is het maken van de bekende ‘scheerfoto’s in de badkamer een favoriet. Ook hier geldt weer: zorg voor een schone frisse badkamer voor het meest sprankelende resultaat.

Tip #4 | Overdenk zonnebank en sluier

Iedereen wil graag met een gezond kleurtje op het gezicht op de foto, ook mannen. Een klassieke fout is echter om op de avond voor het huwelijk uitgebreid te gaan zonnebanken. De huid kleurt dan meestal extra rood (te rood) en deze werkt dan als een spiegel. Ga bij voorkeur 2-3 dagen voor jullie grote dag niet meer onder de zonnebank om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te behouden. Een sluier vangt buiten snel veel wind en kan dus voor de bruid hinderlijk worden bij het maken van de bruidsreportage. Overweeg daarom van te voren goed of je wel of niet je sluier draagt bij het maken de bruidsreportage. Door hier van te voren over na te denken, voorkom je dat jouw kapsel onnodig in de war raakt en kan jouw kapster passende maatregelen nemen en je van advies voorzien.

Tip #5 | Neem een goede ceremoniemeester

Jullie fotograaf/videograaf kent jullie gasten bij binnenkomst uiteraard nog niet. Koppel hem of haar dan ook duidelijk aan een persoon, bij voorkeur de ceremoniemeester, die hem of haar begeleidt, van informatie voorziet over bijvoorbeeld wijzigingen in het programma en toezicht houdt dat alle voor jullie belangrijke gasten en gebeurtenissen gefotografeerd of gefilmd worden. Wij ontvangen graag van te voren van jullie een lijstje met namen van personen die zeker niet vergeten mogen worden. Laat de ceremoniemeester ook tijdig de fotograaf of videograaf inlichten over speciale gebeurtenissen zoals het in aantocht zijn van de bruidegom, het oplaten van ballonnen of het houden van een speech tijdens het diner. Zorg er voor dat jullie aangewezen persoon zich duidelijk opstelt als regisseur van het geheel en de gehele dag telefonisch bereikbaar is voor ons team. Goed ceremoniemeesterschap neemt een hoop zorgen bij jullie weg en laat jullie maximaal genieten van deze bijzondere dag. De rol van ceremoniemeester is een serieuze aangelegenheid; bedeel deze rol dan ook bij voorkeur toe aan iemand die gewend is om het voortouw te nemen of leiding te geven. Onderschat de waarde van deze taak niet.

Tip #6 | Bedenk een foto en social media beleid

Wij hebben er helemaal geen moeite mee dat vrienden of familie gedurende de dag foto’s (of video) maken. Wel geven wij het advies om voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking het publiek er op te wijzen dat er professionele foto’s (en/of video) worden gemaakt en het voor jullie wel heel vervelend zou zijn als de ingehuurde fotograaf of videograaf belangrijke momenten mogelijk gaat missen door een overijverige oom Harry die voor zijn shot gaat staan. Denk daarom na over wat jullie gewenste protocol hierbij is en maak ook duidelijk naar jullie gasten of het wel of niet op prijs wordt gesteld dat er foto’s direct op social media verschijnen.

Tip #7 | Take it easy en geniet

Een bruiloft kent veel spannende momenten en soms kunnen zenuwen een rol spelen waardoor zaken vergeten of overhaast worden. Ons advies is: ‘take it easy’ en geniet optimaal van iedere minuut. Hou er tijdens de huwelijksvoltrekking rekening mee dat de fotograaf en/of videograaf soms even tijd nodig heeft om het juiste plaatje te maken. Doe daarom rustig aan bij het geven van het ja-woord aan elkaar, het uitwisselen van de ringen, de eerste zoen als gehuwd stel, het ondertekenen van de acte, enzovoort. Zet jezelf een beetje in slow-motion.

Tot slot

We zijn er trots op om voor jullie een prachtige bruidsreportage te mogen maken en hopen dat onze vrijblijvende hits en tips jullie helpen in het treffen van de voorbereidingen en samen met ons de puntjes op de i te zetten. Hebben jullie vragen over een van de punten uit dit advies, neem dan zeker contact met ons op. Bekijk hier voorbeelden van onze bruidsreportages en lees meer over onze werkwijze.

Bekijk onze bruidsreportages