Weddingclips zijn de kick-starters van elk geslaagd bruiloftsfeest

Dit weekend is het weer ‘Love and Marriage’ tijd. De Van Nelle fabriek in Rotterdam ontvangt weer veel bruidsparen die op zoek zijn naar de beste specialisten voor hun bruiloft. In onze stand kan naar hartelust gebladerd worden in demo trouwalbums en vertelt het team graag over onze bijzondere werkwijze bij het maken bruidsreportages. Leuke gesprekken levert dat op. Ze geven energie en maken je eens en te meer bewust van de cruciale rol die wij als fotograaf of videograaf eigenlijk spelen bij een bruiloft. Niet alleen op de dag zelf maar zeker ook in de aanloop er naar toe. Uiteraard hopen wij veel van de bruidsparen binnenkort te mogen ontmoeten voor een oriënterend gesprek over een bruidsreportage, trouwclip of trouwfilm.

Ik ben Marcel en ben bij Studio Hoge Heren verantwoordelijk voor onze videoproducties en televisieprogramma’s. Ik merk dat video steeds belangrijker wordt bevonden door bruidsparen. Niet zo vreemd. De hele wereld raakt steeds meer video-minded. Naast een waanzinnig mooi fotoalbum willen bruidsparen steeds vaker ook professionele bewegende beelden. Niet van die ‘shaky’ amateurbeelden van Ome Wim maar een mooie, kwalitatieve trouwvideo. En het liefst in 4K.

Wanneer ik bruidsparen vertel dat het voor mij belangrijk is om met een trouwfilm vooral ook datgeen te laten zien dat aan de ogen van het bruidspaar ontgaat, vindt de eerste aha-erlebnis plaats. Bij gemiddelde bruiloft in Nederland staan er ook zo veel gebeurtenissen op het programma. De dag vliegt voorbij. En het is een spannende aangelegenheid. Logisch dat je als bruidspaar dan ook kleine dingen ontgaan. Het idee dat een professionele videograaf/cameraman een extra paar ogen vormt, geeft dan een fijn gevoel.

Maar het echte kippevel komt (vaak letterlijk) wanneer wij uitleggen dat het mogelijk is om een samenvatting van de bruiloft ’s avonds als opening van het feest te laten zien. Dat doen we dan in de vorm van een mooi gemonteerde trouwclip op een liedje naar keuze. Bedenk wat dat doet voor de gasten van een bruiloft. De meesten (vrienden, collega’s of verre familie) hebben mogelijk een normale werkdag achter de rug. Een dag vol buffelen voor de baas, kinderen van crèche halen en spruitjes koken. En dan is er nog een bruiloft waarvoor ze zijn uitgenodigd. Rush rush. Die groep genodigden is dus alles behalve into wedding, zoals het bruidspaar en hun daggasten. En toch wil je ook die op hetzelfde emotionele level krijgen als de rest van de groep. De oplossing? Een trouwclip. Van koud binnen komen vallen naar volledig opgewarmd voor een knalfeest in drie tot vier minuten.

We raken soms zelf ontroerd van het effect dat een trouwclip kan hebben op de zaal en de emoties die het losmaakt bij het bruidspaar zelf. Dat is mooi om te zien. Het maakt je heel erg bewust van het effect van een mooi gemaakte video op mensen. Je zou soms willen dat hetzelfde effect bereikt kan worden bij televisie. Dat je als producent even kunt inloggen in de Nederlandse woonkamers om te zien of tante Annie uit Assen moet lachen om een droge grap van Jochem in ‘Later als ik groot ben’ of dat de ogen van Henk uit Heemstede extra gaan glinsteren van een smakelijke tomahawk steak die Ralph op de BBQ legt in ‘Ik BBQ voor jou’. Helaas. Televisie is one-way direction. Een bruiloft daarentegen absoluut niet. Daar krijg je onmiddellijk response. Heerlijk is dat.

Bekijk gerust wat voorbeelden van trouwclips hieronder of lees meer over de mogelijkheden op onze speciale pagina hierover.

Marcel van Buren – producent

Meer informatie

Wil jij meer informatie over het onderwerp in dit nieuwsbericht of weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons. Bel direct met de fotograaf op telefoonnummer 06-15487866 of vul het contactformulier in.