Een familie fotoshoot boeken? Dit zijn onze 7 handige tips bij het vinden van de juiste fotograaf voor jullie shoot

Op zoek naar een leuke activiteit om te doen met je gezin of familie? Overweeg dan eens een familie fotshoot! Dit is een geweldige manier om mooie herinneringen vast te leggen en te delen met vrienden en familie. Maar hoe kies je de juiste fotograaf voor deze fotoshoot? Hier zijn onze zeven tips:

Zoek naar een fotograaf die gespecialiseerd is in maken van familieshoot

Familie fotoshoots zijn anders dan andere soorten fotoshoots. De aandacht van de fotograaf moet uitgaan naar alle leden van het gezin of de familie. De een laat zich makkelijker sturen dan de ander. Maar het moet wel allemaal tegelijk bij elkaar komen en kloppen: de houding, het licht, hoe het haar zit, een lach…. Met veel humor en geduld weet een ervaren fotograaf hoe die het beste uit elk individu kan halen. En dat allemaal op hetzelfde moment.

Bekijk het portfolio van de fotograaf

Bekijk het portfolio van de fotograaf om te zien of die een stijl van fotografie heeft die bij je past. Sommige fotografen hebben een traditionele stijl terwijl anderen een meer creatieve of moderne benadering hebben zoals wij. Sommige fotografen werken alleen op locatie. Daarmee ben je afhankelijk van het weer of deze shoot leuk uitpakt of niet.

Controleer de ervaring van de fotograaf

Zorg ervoor dat je fotograaf ervaring heeft met het soort familie fotoshoot dat je wilt. Bekijk online reviews van klanten om te zien hoe anderen hun ervaringen met de fotograaf hebben gevonden. Neus rond op sociale media en de website van de fotograaf om je ervan te overtuigen dat je zakendoet met een ervaren professional en niet met een starter of amateur. De prijs die berekend wordt voor de fotoshoot verraadt meestal ook met welke categorie je te maken hebt.

Check de apparatuur waarmee de fotograaf werkt

Goede foto’s zijn afhankelijk van goede apparatuur. Zorg ervoor dat de fotograaf professionele camera’s, lenzen en verlichting heeft om ervoor te zorgen dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn. Merken die in het betere segment gebruikt worden, zijn Hasselblad en BronColor.

Kijk naar de studio waar de shoot plaatsvindt

Als je in Rotterdam woont, zoek dan een fotograaf die in de buurt van Rotterdam werkt. Dit maakt het gemakkelijker om naar de familie fotoshoot te gaan en om de fotograaf te ontmoeten. Zoek ook naar een locatie die voor jouw gezin comfortabel is en waar jullie je op je gemak voelen.

Check tarief voor de familie fotoshoot en wat je daarvoor krijgt

Vergelijk de prijzen van verschillende fotografen om ervoor te zorgen dat je een eerlijke prijs betaalt voor de fotoshoot. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de ervaring van de fotograaf, de duur en locatie van de familieshoot, en wat je uiteindelijk allemaal ontvangt van de fotograaf. Wees bereid om hier wat onderzoek naar te doen en aanbiedingen naast elkaar te leggen. Kijk naar het aantal bewerkte foto’s dat je voor de vermelde prijs geleverd krijgt en de kwaliteit (resolutie) waarin deze geleverd worden. Ook ben je wellicht geen fan van logo’s of handtekeningen van de fotograaf op elke foto.

Beoordeel de service van de fotograaf

Kies een fotograaf die bereid is om met je samen te werken en die je kan helpen bij het kiezen van kleding of poses voor de fotoshoot. Het is belangrijk om een fotograaf te vinden die bereid is om naar je wensen te luisteren en die ervoor zorgt dat je gezin of familie zich op hun gemak voelt tijdens de fotoshoot.

Met veel humor, enthousiasme en geduld maken wij bij Studio Hoge Heren elke keer weer een feestje van een familie fotoshoot. Met veel, heel veel zeer tevreden klanten in de afgelopen 20 jaar tot gevolg. Wie volgt?

Meer informatie

Wil jij meer informatie over het onderwerp in dit nieuwsbericht of weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons. Bel direct met de fotograaf op telefoonnummer 06-15487866 of vul het contactformulier in.